Kirjastoauton lokakuun teemakierros

Kirjastoauton lokakuun teemakierroksilla Ähtärin kaupunginkirjaston senioritoimintahanke tarjoaa kirjastoauto Santran senioriasiakkaille reilun vartin mittaisen hiustenleikkuutuokion. Asiakkaat otetaan pysäkeillä vastaan saapumisjärjestyksessä, etukäteisilmoittautumista ei ole. Kyseeseen tulee joko koneella parturointi tai nopsa hiusten leikkaus. Hiustenpesu- tai -värjäyspalveluita ei ole mahdollista saada. Senioriasiakkaille palvelu ei maksa mitään. Kierroksilla perinteisesti myös kahvitarjoilu.

 
tiistai 1.10.2019
klo 13-14 Alastaipaleen kylätalo
klo 14.30-15.30 Gaijan piha
klo 16-17 Peränne, Haapakyläntie 28

tiistai 8.10.2019
klo 17.00-18.30 Heikkilä, Ähtärinranta
klo 19-21 Rasinsalo, Lehonkankaantie 251

tiistai 22.10.2019
klo 17.00-18.30 Myllymäki, Kioski-Kahvila Myllyn piha, Asematie 10
klo 19-21 Tähkälä, Pihlajavedentie 863

tiistai 29.10.2019
klo 17.00-18.30 Rämälän kylätalo
klo 19-21 Vehun kylätalo


Kirjastoauton puhelinnumero on 0400 172 487.

Järjestää Ähtärin kaupungin senioritoimintahanke

TaunoAnsa musiikkikomedia


Ähtäri-hallilla päästään lauantaina 21.9. klo 14.00 nauttimaan Tauno & Ansa -musiikkikomediasta. Suomalaisten rakastamat kaikkien aikojen valovoimaisimmat ja suosituimmat SF-elokuvan tähdet, Tauno Palo ja Ansa Ikonen, palaavat näyttämölle tässä komedianhöysteisessä kerronnallisessa musiikkiesityksessä.

Eletään 1950-luvun Helsingissä, jossa nuori Ansa opiskelee laulunopettajaksi ja komea Tauno käy töissä, näyttelee ja tekee elokuvia. Tauno Palon värikäs yksityiselämä tuo vauhdikkaita ja yllättäviäkin käänteitä ja tapahtumia ja Ansa joutuu peliin mukaan. Taunon ja Ansan kulta-ajan tunnetuimmat ja suosituimmat laulut kuten Kulkurinvalssi, Tuhlaajapoika ja Laulava sydän kajahtavat Ähtäri-hallissa akustisen orkesterin tahdittamina.

Tauno Paloa esittää 15. juhlavuottaan viettävä tangokuningas Tommi Soidinmäki ja Ansa Ikosta laulaja Eeva Saarenpää. Pianisti Heikki Hovia esittää Juse Venäläinen ja viulisti Ingrid Lampeniusta ja taloudenhoitajaa Liisa Karhu. Käsikirjoitus on Juse Venäläisen tekemä. Musiikkikomedian kesto on n. 2 h sisältäen väliajan. Väliaikatarjoilut järjestetään Ähtäri-hallin vieressä sijaitsevan Pandatalon Snowpanda Deli & Cafessa.

Tauno & Ansa -musiikkikomedia on kiertänyt parin vuoden ajan ympäri Suomea menestyksekkäästi eikä loppua näy. Suuren suosion saavuttanut musiikki-ilottelu kerää edelleen täysiä katsomoita. Yleisö onkin antanut paljon palautetta siitä, miten hienoa on, että tämän ajan musiikkia edelleen esitetään ja Palon ja Ikosen tarinaa kerrotaan myös uudelle sukupolvelle.

Liput Tauno & Ansa -musiikkikomediaan maksavat 22 - 24 € + toimituskulu (alk. 1 € www.lippu.fi). Ryhmäliput (väh. 10 hlöä) 20 € + toimituskulu. Liput ovat myynnissä Lippu.fi -verkkosivuilla ja esityspäivänä la 21.9. klo 13 alkaen Ähtäri-hallin ovelta. Tapahtuman järjestää Visit Ähtäri.

Lisätietoja

Kati Granroth

Tapahtuma- ja kulttuurituottaja, Ähtärin kaupunki ja Ähtärin Matkailu, puh. 040 641 5793, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pandaconlogolapinakyva

Pandacon-fantasiatapahtuma järjestetään lauantaina 28.9.2019 kello 12:00-21:00 Ähtärin Liikuntahallilla ja Pirkanlinnan kulttuurikeskuksessa osoitteessa Lukiontie 1 ja 3.

Pandacon on monipuolinen tapahtuma kaikille animesta, mangasta, fantasiakirjallisuudesta, leffoista sekä peleistä kiinnostuneille. Pandaconin facebook-tapahtumaan pääset klikkaamalla tästä. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Ohjelma

Ohjelma tarkentuu vielä myöhemmin lisää.

Tällä hetkellä Pirkanlinnassa ohjelmassa on muun muassa:

 • Auditoriossa klo 14:30-15:15 kauhukirjailija Marko Hautalan kirjailijavierailu, aiheena "Miksi kannattaa lukea kauhua?" Kirjailijavierailun facebook-tapahtumaan pääset klikkaamalla tästä. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.
 • Pykäläpajassa klo 13 ja klo 14 kirjailija Mervi Heikkilän vetämä Kauhumaan kartta -kauhukirjoituspaja. Pajan ikäraja on 11 vuotta, mutta yläikärajaa ei ole. Kauhukirjoituspajan facebook-tapahtumaan pääset klikkaamalla tästä. Linkki aukeaa uuteen välilehteen.
 • Kirjastossa japani-aiheista kirjavinkkausta: tarjolla lukuvinkkejä uuteen ja vanhaan japaniteemaseen kaunokirjallisuuteen sekä tietokirjallisuuteen. Kellonaika tarkentuu myöhemmin!
 • Taideluokassa klo 12:30-17:00 taidepaja, missä conikansa voi vapaasti käydä taiteilemassa - innokkaimmat voivat halutessaan osallistua Pandaconin päivänmittaiseen piirustuskilpailuun. Palkintona taidetarvikkeita!
 • Tanssisalissa klo 15:00-15:30 ja 17:30-18:00 kpop-tanssiryhmä Reveuse Dance Crewn vetämä Random Play Dance -kpop-tanssipeli.
 • Aulassa on esillä fanitaidenäyttely, johon tällä hetkellä kerätään fanitaidetta vapaaehtoisilta taiteilijoilta. Näyttelyn aihe on vapaa, ja taideteoksissa voi esiintyä hahmoja esim. anime- tai mangasarjoista, kirjallisuudesta, peleistä tai elokuvista. Enintään A3-kokoiset fanitaideteokset voi lähettää 13.9.2019 mennessä osoitteeseen Ähtärin kaupunginkirjasto, Lukiontie 3, 63700 Ähtäri. Yksi taiteilija voi osallistua enintään kolmella työllä. Mukaan on liitettävä taiteilijan nimi ja yhteystiedot sekä mahdollinen nimimerkki ja työn nimi. Näyttely on esillä Pirkanlinnan aulassa 20.9.-4.10.
 • Auditoriossa klo 17:15-19:15 ilmainen Battle Angel Alita -elokuvanäytös. Elokuvan ikäraja on 12 vuotta.
 • Tanssisalissa klo 20:00-21:30 ikärajaton päättäjäisdisco.

 

Liikuntahallilla ohjelmassa:

 • Klo 12:00 Pandaconin avajaissanat
 • Klo 12:30 kpop-tanssiryhmä Reveuse Dance Crew
 • Klo 12:00-19:30 myyntisalitoimintaa: taiteilijoita, artesaaneja sekä yrityksiä - mm. Fantasialinna sekä Haamu Kustannus. Paikalla myös Etelä-Pohjanmaan kulttuuriyhteisö Ranka ry.
 • Klo 19:30 Pandaconin päätössanat

 

Tapahtuman sisäänpääsy on ilmainen ja ikärajaton!

Lisätietoja voit kysyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tervetuloa!

 

Pandacon muualla:

Instagram: @ahtarinpandacon
Twitter: @ahtarinpandacon
Facebook: https://www.facebook.com/events/2430322347213675/

 

 

Tapahtuman järjestää Ähtärin kirjastotoimi AVIn tuella.

Visit Ähtäri syksy 2019 tapahtumat

Tammikuussa 2019 toimintansa aloittanut Ähtärin Matkailu Oy eli Visit Ähtäri aloittaa tulevana syksyn tapahtumien tuottamisen Ähtärissä. Syksyn 2019 aikana järjestettävissä tapahtumissa nähdään ja kuullaan niin musiikkikomediaa, konsertteja aikuisille ja lapsille kuin rautalankatanssitkin. Tapahtumat järjestetään Ähtäri-hallissa ja Hotelli Mesikämmenen iltaravintolassa.

Syksyn 2019 tapahtumasarjan aloittaa lauantaina 21.9. Tauno & Ansa -musiikkikomedia, joka tuo näyttämölle suomalaisten rakastamat SF-elokuvan tähdet, Ansa Ikosen ja Tauno Palon, 1950-luvun Helsinkiin sijoittuvassa komediallisessa näytelmässä. Taunon ja Ansan kulta-ajan tunnetuimmat ja suosituimmat laulut kajahtavat akustisen orkesterin tahdittamina. Pääosia esittävät laulaja Eeva Saarenpää sekä 15-vuotisjuhlavuottaan viettävä tangokuningas Tommi Soidinmäki. Ähtäri-hallissa esitettävän musiikkikomedian on käsikirjoittanut Juse Venäläinen.

Lauantaina 5.10. järjestetään Hotelli Mesikämmenessä rautalankatanssit Free Shaken ja Jarkko Järvenpään tahdittamina. Illan aikana kuullaan niin laulajalegenda Topi Sorsakosken tuotantoa kuin tanssittavaa iskelmää, poppia ja rautalankaa. Tanssit toimivat etkoina Ähtärissä 6.10. järjestettävälle Muista minua -Tangoseniorilaulukilpailun 10-vuotisjuhlakonsertille, jossa lauletaan Topi Sorsakosken tunnetuksi tuomia tangoja ja iskelmiä.

Huippusuosittu Pikku Papun Orkesteri saapuu viihdyttämään lapsiperheitä Ähtäri-halliin syyslomaviikon alkajaisiksi lauantaina 12.10. Iloisessa konsertissa perheen pienimmätkin pääsevät mukaan yksikertaisiin koreografioihin ja leikkeihin. Orkesterin energinen esiintyminen, akustiset soittimet, moniääninen laulu ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset ovat sulattaneet niin pienten kuin varttuneempienkin kuulijoiden sydämet. Pikku Papun Orkesteri valittiin marraskuussa 2018 Vuoden yhtyeeksi Jellona Lastenmusiikkigaalassa.

Ähtärissä lapsuutensa viettänyt Jesse Kaikuranta tuo Syksyn värit -kiertueensa perjantaina 8.11. Ähtäri-halliin. Jesse Kaikuranta esittää Vain Elämää -bändistä tutun kitaristi Peter Engbergin säestyksellä laulujaan kitaralle ja laululle sovitettuina versioina. Illan konsertissa kuullaan myös harvinaisia, tarkoin valikoituja lainattuja kappaleita. Luvassa on erittäin tunnelmallinen ja puhutteleva ilta.

Visit Ähtärin syksyn 2019 tapahtumakausi huipentuu torstaina 19.12. Ähtäri-hallissa järjestettävään Syttyy valot tuhannet -joulukonserttiin, jossa kaksi tähtien lailla loistavaa laulajaa Teemu Roivainen ja Diandra tunnelmoivat lämminhenkisessä konsertissa. Konsertissa kuullaan perinteisiä, kaikille rakkaita joululauluja, mutta mukana on myös uudempia lauluja sekä jouluisia musiikkiyllätyksiä ja kauniita duettoja.

Visit Ähtärin tapahtumien liput ovat myynnissä Lippu.fi -palvelussa. Lippuja voi tiedustella erityisesti ryhmämyyntiin liittyen myös Visit Ähtärin toimistosta osoitteessa Ostolantie 6a, Ähtäri.

Lisätietoja

Kati Granroth, tapahtuma- ja kulttuurituottaja, Ähtärin kaupunki ja Ähtärin matkailu Oy 
puh. 040 641 5793, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Kirjailijavieraaksemme saapuu Minna Rytisalo tiistaina 1.10. klo 18 Pirkanlinnan Pirkansaliin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Järj. Ähtärin kirjastotoimi (kuva: Gummerus Kustannus)

 

minna rytisalo testi

 

 

 

 

Mesikämmen-kylpylä suljetaan laajan vuosihuollon, rakenteiden tarkastuksen sekä osittaisen korjauksen ajaksi 2.9. - 11.10.2019. Ähtärin kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle uuden, nykyistä uimahallia vastaavan uudisrakennuksen rakentamista. Alkujaan suunnitteilla on ollut nykyisen uimahallin peruskorjaus, mutta tarkistettujen laskelmien valossa on todettu tulevan pitkällä aikavälillä edullisemmaksi rakennuttaa kokonaan uusi halli. Peruskorjaukseen saadulle valtionavustukselle anotaan OKM:sta siirtoa.

Tervetuloa nauttimaan poreista normaalisti sunnuntaihin 1.9. saakka! 

pandalukee2

Ähtärin kaupunginkirjaston satutuokiot pidetään joka kuukauden ensimmäisenä arkikeskiviikkona kello 10:00 alkaen.
Satutuokion kesto on noin puolesta tunnista tuntiin.

Seuraavat satutuokiot ovat

2.10.
6.11.
4.12.

Tervetuloa kaikki satujen ystävät!

 
Uusi opistokausi on jälleen alkamassa! Kursseille ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 21.8.2019 klo 18.00 Lakeudenportin kansalaisopiston verkkosivuilla. Voit myös ilmoittautua soittamalla toimistojen numeroihin Alavudelle tai Ähtäriin:
 
Alavuden Kulttuurikeskus
Opistosihteeri Paula Kuhalampi p. 0405711847
Opistosihteeri Sisko Lagerstedt p. 0445501952
 
Ähtärin toimipiste
Yhdyshenkilö Marke Hirvilampi p. 0405696940
 

 

Kirjastoauton teemakierros

Sienineuvoja Anneli Heinonen opastaa ruokasienten tunnistamisessa ja kertoo niksit sienestykseen sekä sieniruokien laittoon.

Mukaan voi tuoda itse poimimiaan sieniä tunnistettaviksi. Autossa lainattavissa sieniaiheista kirjallisuutta oppimisen syventämiseksi.
 
Huom! Poikkeuksellinen viikkojako aikataulussa.
 
tiistai 27.8.2019
klo 13.00 -14.00 Alastaipaleen kylätalo
klo 14.30-15.30 Gaijan piha
klo 16.00 - 17.00 Peränne, Haapakyläntie 28

tiistai 3.9.2019
klo 17.00 - 18.30 Heikkilä, Ähtärinranta
klo 19.00 - 21.00 Rasinsalo, Lehonkankaantie 251

tiistai 10.9.2019
klo 17.00 - 18.30 Myllymäki, Kioski-Kahvila Myllyn piha, Asematie 10
klo 19-21 Tähkälä, Pihlajavedentie 863

tiistai 17.9.2019
klo 17.00 - 18.30 Rämälän kylätalo
klo 19.00 - 21.00 Vehun kylätalo


Kirjastoauton puhelinnumero on 0400 172 487.

Järjestää Ähtärin kaupungin vapaa-aika- ja kirjastotoimet.

 ”Suo, guacamole ja Jussi” on karnevalistinen esitystapahtuma, joka kuljettaa katsojia bussilla pitkin Ähtäriä Ylävesien yössä perjantaina 30.8.2019 klo 18. Katsojat saavat tietoonsa vain aloituspaikan: esitys käynnistyy Pub P-51:ssa (Ostolantie 14, Ähtäri).

Tanssia, teatteria ja tiedettä yhdistävä esitys on pöhkön röyhkeä, epäasiallisen ironinen ja ryppyotsaisen rakkaudellinen kuvaus meistä ja niistä, hyvistä ja pahoista. Se luotaa polarisoituvaa aikaamme ja nostaa esiin kysymyksen, mistä meidän vihamme ja pelkomme vierautta kohtaan kumpuaa, ja miksi maassamme vihapuhe lisääntyy ja asenneilmapiiri tuntuu vain kiristyvän.

Esitys pohjaa Alavudelta kotoisin olevan Jani Niemisen Bigini-runoteokseen, joka sisältää muodoltaan niin kalevalamittaa kuin raplyriikoiden kaltaista tykitystä. Esitystaiteen ammattilaisista koostuva työryhmä yhdessä tutkija Karin Creutzin kanssa kutsuu ähtäriläiset näiden tärkeiden kysymysten äärelle.

Iltaesityksen lisäksi teos esitetään päivänäytöksenä lukiolaisille. Torstaina 29.8. klo 18 tutkija Karin Creutz luennoi esityksen teemoista Pirkanlinnan kulttuurikeskuksessa Ähtärissä. Luennon järjestää Lakeudenportin kansalaisopisto. Ylävesien yössä esityksen jälkeen perjantaina järjestetään myös vapaamuotoinen keskustelutilaisuus, jossa yleisön on mahdollista keskustella esityksestä ja sen teemoista tekijöiden kanssa.

TYÖRYHMÄ:

Ohjaaja & esiintyjä: Reetta-Kaisa Iles
Esiintyjät: Jyrki Karttunen ja Hanna Korhonen
Skenografi & esiintyjä: Mirkka Nyrhinen
Tutkija & esiintyjä: Karin Creutz
Säveltäjä & esiintyjä: Taito Hoffrén
Kuvaaja: Teemu Kyytinen
Säveltäjä: Antti Paalanen
Käsikirjoittaja: Jani Nieminen
Tuottaja: Ilona Kyykoski
Osatuottajat: Tanssiteatteri Tsuumi ja Ähtärin kaupungin kulttuuritoimi

 

Lisätietoja: 

Marika Puntala
vapaa-aikatoimenjohtaja                                    
Ähtärin kaupunki                                                   
puh. 040 544 2537
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilona Kyykoski
tuottaja
Suo, guacamole ja Jussi
puh. 040 706 5431

Reetta-Kaisa Iles
ohjaaja
Suo, guacamole ja Jussi
puh. 040 552 0246

 

               

keilahalli banneri sivuille

Ähtärin UUSI, kauan odotettu keilahalli on avattu!
Keilahallissa on 8 rataa ja lapsikeilaajia varten voidaan nostaa laidat rännien eteen. 

Keilaamaan pääsee joka päivä klo 12-22
Vapaa parkkeeraus

Tervetuloa keilaamaan !

Tutustu lisää >

Opinto-ohjelma 2019-2020 julkaistaan myöhemmin.