Ulkoilmaelokuvanäytös Luontosinfonia LA 24.8.2019 klo 21 Pirkanpohjan taidekeskuksen veistospuistossa


Tervetuloa ainutlaatuiseen ulkoilmaelokuvanäytökseen Ähtärissä!

Pirkanpohjan taidekeskuksen veistospuistossa järjestettävässä ulkoilmaelokuvanäytöksessä pääset nauttimaan elokuun hämärtyvässä illassa suomalaisesta luontoelokuvasta Luontosinfonia. Näytös järjestetään la 24.8.19 klo 21.

Maaliskuussa 2019 ensi-iltaan tulleessa Luontosinfonia-elokuvassa ainutlaatuinen luontokuvaus sulautuu musiikin harmoniaan. Säveltäjä Panu Aaltion musiikki kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen kaikkina vuodenaikoina. Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän suurteos esittelee luontokuvauksen helmet teoksessa, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Elokuvan on ohjannut Mark Röhr ja elokuvannut Teemu Liakka.

Luontosinfonian Dolby Atmos -ääni tekee Panu Aaltion Vantaan sinfoniaorkesterille, 40 hengen kuorolle ja solisti Johanna Kurkelalle säveltämästä musiikista elokuvan päätähden. Atmos antaa säveltäjälle mahdollisuuden osallistua kerrontaan ennen kuulumattomalla tavalla: instrumentit, kuoro ja solisti saavat eri kohtauksissa oman paikkansa ääniavaruudessa ja kertovat siten tarinaa tavallista elokuvamusiikkia suuremmassa roolissa.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Marko Röhr. Elokuvassa kiteytyy Röhrin vuosikymmeniä kestänyt kiinteä suhde luontoon, joka on saanut hänet tuottamaan lukuisia luontoelokuvia kuten Vedenalainen Islanti, Neljä elementtiä. Metsän tarina, Järven tarina ja Ailo - pienen poron suuri seikkailu. Röhr on aktiivinen luonnon puolestapuhuja ja ymmärtää kuinka tärkeää sen tila on meille kaikille. 

Elokuvan kesto on 1 h 15 min.

Luontosinfonian traileri nähtävissä linkin kautta: https://www.youtube.com/watch?v=WN6_hYt2L3c

Luontosinfoniamainos


Tapahtuman järjestävät Pirkanpohjan taidekeskus ja Ähtärin kaupunki yhteistyössä Ähtärin Eläinpuiston ja OmaSP:n kanssa

keilahalli banneri sivuille

Ähtärin UUSI, kauan odotettu keilahalli avaa ovensa juhannusaattona 21.6.! Keilahallissa on 8 rataa ja lapsikeilaajia varten voidaan nostaa laidat rännien eteen. Tervetuloa keilaamaan! 

Juhannuksen ajan (21.–23.6.) keilaamaan pääsee klo 16-21

klo 16-21 20€ / rata / 55 min
Tutustumistarjouksena pelikengät sisältyy hintaan. Vapaa parkkeeraus.

Tutustu lisää >

Leena Mäenpään kuvatekstiileitä nähtävillä pääkirjastossa heinäkuun loppuun saakka. Tervetuloa ihastelemaan!

freddie

Pandaconlogolapinakyva

Pandacon-fantasiatapahtuma järjestetään lauantaina 28.9.2019 kello 12:00-21:00 Ähtärin Liikuntahallilla ja Pirkanlinnan kulttuurikeskuksessa osoitteessa Lukiontie 1 ja 3.

Pandacon on monipuolinen tapahtuma kaikille animesta, mangasta, fantasiakirjallisuudesta, leffoista sekä peleistä kiinnostuneille, ja ohjelmassa on mm. kirjailijavieras ja kirjavinkkejä, tanssi- ja musiikkiesityksiä, ilmainen leffanäytös, kuvataidetta sekä myyntipöytiä.

Tapahtuman sisäänpääsy on ilmainen ja ikärajaton, mutta jotkut ohjelmat ovat ikärajoitettuja.

Lisätietoja voit kysyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tervetuloa!

Kirjailijavieraaksemme saapuu Minna Rytisalo tiistaina 1.10. klo 18 Pirkanlinnan Pirkansaliin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Järj. Ähtärin kirjastotoimi (kuva: Gummerus Kustannus)

 

minna rytisalo testi

 

 

 

 

Historioitsija, dosentti Teemu Keskisarja saapuu kirjailijavieraaksemme Pirkanlinnan Pirkansaliin tiistaina 3.9. klo 18. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Järj. Ähtärin kirjastotoimi

 6a74d750cae550ab399eb2c19b4147bf

 

Kesäiset satutuokiot pääkirjastossa keskiviikkoisin klo 10 seuraavasti: 5.6., 3.7. ja 7.8. Tervetuloa!

prince 1503345 1920