Mostly Cloudy

15°C

Mostly Cloudy

Ähtäri-Seura ry

TOIMINTA

Kotiseutumuseon kesän teemana laajennettu sota-ajan näyttely. Näyttely avataan perjantaina 15.6.2018 klo 18. Näyttelyä ovat esittelemässä
Liisa Tallbacka ja Heikki Hämäläinen.

Vapaaehtoinen kahvi- ja pääsymaksu.

TERVETULOA!

Ähtäri Seura on virkeä vuonna 1947 perustettu pitäjäseura, kaikkien ähtäriläisten ja Ähtärin ystävien perinneyhdistys. Sen toimintaa johtavat vuosittain valittavat puheenjohtaja ja johtokunta. Yhdistyksen toiminta kattaa koko perinnetyön laajan saran: historiaa, kansa- ja kielitiedettä, kaikkea, mikä liittyy Ähtäriin ja ähtäriläisyyteen. Perinnetyön lisäksi seura pyrkii yhdessä kaupungin, seurakunnan, muiden yhdistysten ja paikallisten yritysten kanssa kehittämään Ähtäriä viihtyisänä asuinympäristönä ja matkailukaupunkina. Näin Ähtäri Seura on jokaisen pitäjäläisen etujärjestö.

Seuran lippulaivana on Ähtärin kotiseutumuseo keskeisellä paikalla Ähtärin keskustassa, Hankolan mäellä. Suurimpana maamerkkinä maisemaa hallitsee tuulimylly, joka opastaa matkailijat tutustumiskäynnille.

Erilaiset yleisötapahtumat ja tempaukset ovat aina yhdistäneet Ähtäri Seuran ystäviä. Perinnenäytelmiä, kuten Pölökkyherra ja Ähtärin Ympyriäinen -häänäytelmä, on toteutettu harrastelijavoimin kesäteatterissa. Seuran avustuksella on valittu myös Ähtärin nimikkokasvit ja -eläimet, perinneruoka halakoperunat ja suunniteltu kansallispuku, Ähtärin puku.

Lukuisat julkaisut ovat vuosien varrella kartuttaneet tietojamme Ähtärin historiasta, murteesta, perinteistä, yhteisistä juuristamme. Niissä myös näkyy kouriintuntuvasti se, mitä Ähtäri Seura on vuosien kuluessa saanut aikaan. Seuran vuosittainen perinnejulkaisu Ympyriäinen ilmestyy joulun alla. Muuta kustannustoimintaamme ovat isännänviirit, postikortit, videot ja dvd:t. Useimpia Ähtäri Seuran tuotteita on jatkuvasti saatavilla.