Luonto- ja ulkoilureitit

VAELLUS- JA PATIKOINTI

Ähtärin järvi- ja harjumaisemat tarjoavat mukavat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen.

Matkailukeskuksessa kiertää 5 km:n valaistu ulkoilu/hiihtoreitti. Reitin varrella niemen kärjessä on laavu. Sopii koko perheen ulkoilutapahtumaan ympäri vuoden.

Mustikkavuoren vaihtelevat maastot antavat liikkujille enemmän haastetta.

Kierinniemi  on 2,5 km:n pituinen luontopolku, joka Tuomarniemen metsäoppilaitoksen toimesta varustettu erilaisin opastauluin. Reitin varrella on mm sodan aikaisia vallihautarakennelmia. Kierinniemi sijaitsee Eläinpuiston leirintäalueen läheisyydessä.

Arpaisten reitti Ähtäri-Soini
Ähtäristä Hotelli Mesikämmenen pihasta Soinin keskusurheilukentälle johtava Arpaisten vaellusreitti kulkee Metsähallituksen kämppärakennuksen ohi.

Ähtärin matkailualueelta Soiniin johtava Arpaisten vaellusreitti kaipaa Ähtärin päässä kunnostusta ja uudelleen opastusta. Matkailualueen kaavoittaminen ja rakennustyöt sekä Niemisjoen varren myrskytuhot eivät tällä hetkellä anna mahdollisuutta Ähtärin pään reitin käyttöön. Toivomme retkeilijöiden toistaiseksi käyttävän Arpaisen kämpän alueen reittejä retkeilyyn.


HIIHTO

Ähtärin alueella on noin 150 km:n latuverkosto, josta 80 km on Paana-latukoneella hoidettua perinteisen/luistelutyylin hiihtolatua. Valaistua latua on Mustikkavuoren liikuntakeskuksen alueella noin 6 km ja Ähtärin matkailukeskuksessa 5 km.

Latukartta-sivulle pääset tästä. Lataa omaa karttasi!


MAASTORATSASUS

Maastoratsastusrata kulkee Alastaipaleen ympäristössä. Rata on rakennettu Eu-hankkeena. Tarkempia tietoja voi kysyä Mikonmajoilta, jossa on myös vuokrattavana hevosia.