Mostly Cloudy

8°C

Mostly Cloudy

Ähtärin keilahallin urakkasopimukset allekirjoitettiin, työt alkavatkeilahalli

Ähtärin matkailualueen suunnitelmallinen kehittäminen jatkuu alueelle vuonna 2017 valmistuneen Master Planin mukaisesti. Seuraavana investointikohteena on keilahalli, joka rakennetaan hotelli Mesikämmenen ja uimahallin yhteyteen.
Haaga Helian tekemän matkailijoille kohdistetun kyselyn perusteella keilailu oli yleisimpiä toiveita Ähtärin lisä- ja oheispalveluksi. Keilahalli lisää kuntalaisten ja matkailijoiden aktiviteetteja, viipymää ja kohteen vetovoimaa kokous-, koulutus- ja tapahtumapaikkana.

Keilahallin arkkitehtisuunnittelun on tehnyt Motiivi Oy, rakennesuunnittelun PPG Oy ja LVIAS suunnittelun Ramboll Finland Oy.

Urakat kilpailutettiin Hilmassa ja tarjouksia määräaikaan mennessä tuli kaikkiaan 26 kappaletta.
Halvimpien tarjousten yhteenlaskettu summa on 1 922 060 euroa.

Keilahalli rakennetaan 8-rataiseksi, rakennuksen koko on noin 900 m². Rakennustyöt aloitetaan lokakuussa 2018 ja arvioitu valmistumisaika on 15.6.2019.

Ähtärin kaupungin tekninen lautakunta päätti 9.10.2018 pitämässään kokouksessa valita rakennusteknisten töiden urakoitsijaksi Rakennus- ja Suunnittelutoimisto Hämäläiset Oy:n,
LV- ja IV -urakoitsijaksi Ähtärin Vesi ja Lämpö Oy:n, sähköurakoitsijaksi JHK Service Oy:n ja automatiikkaurakoitsijaksi Progmatig Oy:n.

Urakkasopimusasiakirjat allekirjoitettiin 12.10.2018 Ähtärin kaupunginvirastolla.