Cloudy

-7°C

Cloudy

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus ja päivähoito
Ostolantie 17, 63700 ÄHTÄRI
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa jolla edistetään lapsen kasvua, kehittymistä ja oppimista.
Varhaiskasvatuspalvelut on keskeinen toimintakokonaisuus lapsiperheiden palveluissa ja tukijärjestelmässä. Vanhemmilla on ensisijainen kasvatusvastuu lapsestaan. Julkisen varhaiskasvatuksen tehtävänä on tukea vanhempien vanhemmuutta ja lapsen kasvatusta. Varhaiskasvatuksessa lapsen omaehtoinen leikki on keskeisessä asemassa.

Ähtärissä on otettu käyttöön vuonna 2017 valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuva VASU. Vasu ohjaa varhaiskasvatuksen toimintaa. Jokaiselle lapselle tehdään kauden käynnistyttyä tai hoidon alettua oma varhaiskasvatussuunnitelma. "Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma on dokumentti, johon kirjataan lapsen kehitystä, oppimista ja hyvinvointia tukevat tavoitteet ja toimenpiteet. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa kuvataan lapsen osaaminen, vahvuudet, kiinnostuksen kohteet sekä yksilölliset tarpeet. On tärkeää, että lapsen huoltajan ja henkilöstön havainnot ja näkemykset lapsen kehityksen ja oppimisen vaiheista sekä ryhmässä toimimisesta yhdistyvät lapsen varhaiskasvatussuunnitelmassa." (Ähtärin varaiskasvatussuunnitelma 2017) Lasten vasut ovat työkalumme suunnitellessamme koko ryhmän toimintaa niin, että se tukisi mahdollisimman hyvin kaikkien ryhmän lasten tarpeita. Vasu-keskustelua varten työntekijä sopii vanhempien kanssa vasukeskusteluajan.

Ähtärissä kolme päiväkotia, ryhmäperhepäiväkoti sekä perhepäivähoito tarjoavat vaihtoehtoja lasten varhaiskasvatukseen (päivähoitoon).

PÄIVÄKODIT

  • Vilikkilä päivähoito ja vuoropäivähoito p 040 706 8162
  • Ollikulma päivähoito ja esiopetus p 044 550 2308
  • Tassulan päiväkoti p 040 167 7255.
  • Ryhmäperhepäivähoitokoti Sinikello, p 044 550 0961

Tassulan uusi päiväkoti avasi ovensa 22.10.2018.

Tassulan päiväkoti sijaitsee Ähtärin keskustassa, Ostolantien päässä, kauppakeskusta vastapäätä osoitteessa Niittyläntie 4.TASSULA
Päiväkoti yhteydessä on katettu piha-alue ja vieressä pieni metsikkö. Lyhyellä etäisyydelä sijaitsevat mm rantapuisto leikkipuistoineen, liikuntahalli ja Pirkanlinna/kirjasto.

Päiväkodissa on tilaa kolmelle lapsiryhmälle, joilla jokaisella on oma sisäänköynti, eteis- ja WC-tilat sekä leikki- ja lepopaikat.
Talon kaikki tilat on tarkoitettu yhtöeiseen käyttöön ja ruoka nautitaan porrastaen yhteisessä ruokasalissa. Ruokasalin yhteydessä on niin ikään yhteinen liikunta- ja leikkitila.