Cloudy

6°C

Cloudy

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatustoimisto
Ostolantie 17, 63700 ÄHTÄRI
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Varhaiskasvatus on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa jolla edistetään lapsen kasvua, kehittymistä ja oppimista.
Varhaiskasvatuspalvelut on keskeinen toimintakokonaisuus lapsiperheiden palveluissa ja tukijärjestelmässä. Vanhemmilla on ensisijainen kasvatusvastuu lapsestaan. Julkisen varhaiskasvatuksen tehtävänä on tukea vanhempien vanhemmuutta ja lapsen kasvatusta. Varhaiskasvatuksessa lapsen omaehtoinen leikki on keskeisessä asemassa.

Ähtärissä on otettu käyttöön vuonna 2017 valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan perustuva VASU. Vasu ohjaa varhaiskasvatuksen toimintaa. Jokaiselle lapselle tehdään kauden käynnistyttyä tai hoidon alettua oma varhaiskasvatussuunnitelma. "Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma on dokumentti, johon kirjataan lapsen kehitystä, oppimista ja hyvinvointia tukevat tavoitteet ja toimenpiteet. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa kuvataan lapsen osaaminen, vahvuudet, kiinnostuksen kohteet sekä yksilölliset tarpeet. On tärkeää, että lapsen huoltajan ja henkilöstön havainnot ja näkemykset lapsen kehityksen ja oppimisen vaiheista sekä ryhmässä toimimisesta yhdistyvät lapsen varhaiskasvatussuunnitelmassa." (Ähtärin varaiskasvatussuunnitelma 2017) Lasten vasut ovat työkalumme suunnitellessamme koko ryhmän toimintaa niin, että se tukisi mahdollisimman hyvin kaikkien ryhmän lasten tarpeita. Vasu-keskustelua varten työntekijä sopii vanhempien kanssa vasukeskusteluajan.

Ähtärissä kaksi päiväkotia, kaksi ryhmäperhepäiväkotia sekä perhepäivähoito tarjoavat vaihtoehtoja lasten varhaiskasvatukseen (päivähoitoon).

Uusi päiväkoti TASSULA avataan keskustaan lokakuussa 2018

Kuvassa Elli Körkön (6 v) näkemys uudesta päiväkodista

Ellin pohdintaa:  "siinä pitäis olla uima-allas...joo ja poreallas"