Ähtärin perinneruoka on halakoperunat.

Ähtärin perinneruoka on yksinkertainen ja arkinen, mutta juuri siksi alueella kovin yleinen halakoperunat, jonka ympärille voi koota vaikka kokonaisen pitopöydän.

  • Halakoperunat - ähtäriläisellä murteella ilmaistuna
    kaks killoo perunoita
    vajjaa puoli killoo luista sikkaa
    pieni palane' lampaallihhaa
    suolaa, jos tarvihtee

  • Pitopöytä 
    "kuiva" liha (nauta, sika ja lammas)
    perunaloota
    porkkanaloota
    räätikäsloota
    suolakala
    rosolli
    metsäsienisalaatti
    puolukka
    jälkiruokana luumukräämi

Lihat pittää ensi' suolata ja sitte' paistaa kuivina pellillä uunissa. Luista irrotettaa' lihat ja ne palastellaan pieniksi. Luista keitetää' liemi. Kuoritut perunat halotaan kaheksi tai nelijäksi. Perunat ja lihat pannaa' vuoronperrää pattaa' ja lientä pannaa' justii' niin palijo, että perunat peittyy. Suolaa lisätää', jos tarvihtee. Keitetään kuiviksi.

Ähtärin nimikkokohteet

Kaupunginvaltuusto on nimennyt Ähtärille toistaiseksi seuraavat viralliset nimikkokohteet.

  • Lintu: kalasääski
  • Eläin: karhu
  • Kasvi: rentukka