Ähtärin perinneruoka on halakoperunat.
Ähtärin perinneruoka on yksinkertainen ja arkinen, mutta juuri siksi alueella kovin yleinen halakoperunat, jonka ympärille voi koota vaikka kokonaisen pitopöydän.
- Halakoperunat - ähtäriläisellä murteella ilmaistuna
kaks killoo perunoita
vajjaa puoli killoo luista sikkaa
pieni palane' lampaallihhaa
suolaa, jos tarvihtee - Pitopöytä
"kuiva" liha (nauta, sika ja lammas)
perunaloota
porkkanaloota
räätikäsloota
suolakala
rosolli
metsäsienisalaatti
puolukka
jälkiruokana luumukräämi
Lihat pittää ensi' suolata ja sitte' paistaa kuivina pellillä uunissa. Luista irrotettaa' lihat ja ne palastellaan pieniksi. Luista keitetää' liemi. Kuoritut perunat halotaan kaheksi tai nelijäksi. Perunat ja lihat pannaa' vuoronperrää pattaa' ja lientä pannaa' justii' niin palijo, että perunat peittyy. Suolaa lisätää', jos tarvihtee. Keitetään kuiviksi.
Ähtärin nimikkokohteet
Kaupunginvaltuusto on nimennyt Ähtärille toistaiseksi seuraavat viralliset nimikkokohteet.
- Lintu: kalasääski
- Eläin: karhu
- Kasvi: rentukka