Ministerivierailu 2701

Puolustusministeri Antti Kaikkonen vieraili maanantaina 27.1.2020 Ähtärissä mm. Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen Räjähdekeskuksen toimipisteessä. Ähtärin kaupunki luovutti ministerille vierailun yhteydessä muistion, jossa nostettiin esiin Ähtärin kaupungin kehityksen ja elinvoimaisuuden kannalta keskeisiä hankkeita.

Muistiossa korostetaan Ähtärin Räjähdekeskuksen merkitystä tärkeänä Puolustusvoimien työllistäjänä seutukunnalla ja toivotaan, ettei henkilöstön vähentämistä harkita. Alueella ei ole muita alan työpaikkoja, sillä lähimmät varuskunnat sijaitsevat Tikkakoskella ja Porissa. Yhteistyön Ähtärin kaupungin ja Puolustusvoimien välillä toivotaan jatkuvan saumattomana myös tulevaisuudessa.

Ähtärin kaupunki haluaisi myös vihdoin kiirehtiä valtatie 18:n parantamista ja erityisesti Multia - Ähtärin Myllymäki välisen puuttuvan tieosan rakentamista. Huono tieyhteys lisää elinkeinoelämän kustannuksia ja vaikeuttaa matkailun kehittämistä.

Lisäksi alueen rautatieyhteyksien turvaamista pidetään tärkeänä elinvoiman kehittämisen kannalta. Rataosuudella Seinäjoki – Alavus – Ähtäri onkin käynnistynyt loppuvuodesta 2019 pilottihanke henkilöliikenteen lisävuoroista, mikä on positiivista.

Ähtärin kaupunki otti myös kantaa EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelmakauden 2021 – 2027 kansalliseen valmisteluun todeten, että keskeisenä tavoitteena tulee olla koko maan säilyttäminen elinkelpoisena. Eräs keino tähän on investointitukijärjestelmän kehittäminen niin, että se huomioi paremmin maakuntien rajakuntien olot. Koko maakunnan sijoittaminen samaan tukialueeseen ei välttämättä edistä EU:n tavoitteita.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki, puh. 040 652 8881, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.