Kultaisen korin hieno muoto hahmottuu pikkuhiljaa... (6.8.2020)

Kultainen kori rakentuu

Perustusten teosta on edetty nopeaan tahtiin rakenteiden pystyttämiseen. Ainutlaatuisen esiintymislavan muoto hahmottuu jo pikkuhiljaa.

Torilla tapahtuu jo! (3.8.2020)

Rakentaminen käynnissä 

Kultainen kori -esiintymislavan pohjatyöt ovat käynnissä Ähtärin torilla. 

 

Kultaisen korin valmistuminen etenee vauhdilla (18.6.2020)

hoisko elementit 01 2

Vaikka torilla ei vielä mitään näy niin Kultaisen Korin valmistuminen etenee vauhdilla. Alajärvellä toimiva CLT Finland Oy eli tuttavallisesti HOISKO valmistaa ja muokkaa clt-levyistä lavan upeiden muotojen mukaisia osia. Näistä massiivisista 15 cm paksuisista osista kootaan sitten valmis karhunpesä odottamaan avajaisia.

hoisko elementit 02 paloja ok 1

Työstämisvaiheessa syntyneet ylijäämäpalat ovat nekin jo osin löytämässä elämälleen tarkoitusta. Niistä syntyy penkkejä ja erilaisia koriste-esineitä ilostuttamaan ähtäriläisiä ja matkailijoita. Saattaapa niistä syntyä jotain myyntiikin.

 

Kultainen Kori - ainutlaatuinen esiintymislava nousee Ähtärin torille (12.5.2020)

Kultainen kori

Kultainen kori -esiintymislava nousee Ähtärin torille kesällä 2020.

Kaikki alkoi vuonna 2018 kun Ähtärin kaupunki aloitti torin uudistamisen ja siihen liittyvien palveluiden parantamisen. Torin yhteisissä tapahtumissa oli aiemmin käytetty siirrettävää esiintymislavaa joka ei kuitenkaan enää sopisi uudistuneen torin ilmeeseen. Siispä esiintymislavasta päätettiin tehdä uusi ja pysyvä.

Uusi tori kaipaisi kuitenkin esiintymislavaltakin erilaisuutta. Jotain joka jo itsessään edustaisi Ähtäriä ja olisi näkemisen arvoinen – erilainen. Tämän innoittamana Ähtärin kaupunki aloitti yhteistyön Arkkitehtiliitto Safa:n kanssa. Lavan suunnittelusta järjestettiin kilpailu suomalaisille korkeakouluopiskelijoille. Tuomaristoon valittiin tunnettuja arkkitehtejä ja puurakentamisen osaajia. Pitäähän valmiin lavan edustaa myös kestävää kehitystä ja puurakentamista. Siinähän me suomalaiset olemme edelläkävijöitä.

palkitut pienennetty

Palkitut arkkitehtiopiskelijat.

Talven aikana toteutettuun kilpailuun oli toiveissa saada yli 20 ehdotusta. Suosio kuitenkin yllätti kaikki Safaa myöden ja ehdotuksia tuli huomattavasti odotuksia enemmän. Keväällä 2019 tuomaristo valitsi 68 työn joukosta voittajaksi Pyry KuisminKristian Paavilaisen ja Johan Jäsperlän työn ”Kultainen kori”. He edustivat kilpailussa itsensä lisäksi Oulun yliopistoa.

tiedote Safan sivuilla

Lava rakentuu yhdessä

Lavan rakentamisessa ei haluttu hätäillä, vaan toiveena oli, että  rakentamiinen edustaa koko kaupunkia ja toteutus on yhteisöllistä. Se oli hyvä ajatus ja sitä haluttiin tukea. Kaupunki tekee perustukset ja yritykset ja asukkaat osallistuvat lavan rakentamiseen. Tätä varten luotiin eri tasoisia rahoituspaketteja joilla pystyi osallistumaan toteutukseen ja saamaan samalla näkyvyyttä lavan yhteyteen tulevaan infoseinään.. Mukaan saatiin myös Koulutuskuntayhtymä Sedu joka halusi opiskelijatyön kautta antaa oman panoksensa uuteen lavaan. Heti alkuvaiheessa päätukijan rooliin ilmoittautui OmaSP. Mukaan lähtivät myös Etelä-Pohjanmaan liitto, Ähtärin K-Rauta, Hotelli Mesikämmen, Ähtärin Eläinpuisto sekä yksityishenkilöitä. Lavan rakentumiseen voi edelleen osallistua ottamalla yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seuraa lavan rakentumista

Puuosien työstäminen on aloitettu keväälllä Alajärvellä CLT Hoiskon toimesta ja lavan avajaiset on tarkoitus pitää loppukesästä. Kerromme tällä sivulla lavan rakentumisesta ja sen etenemisestä kuvin ja sanoin.

ahtarizoo logo new  hotellimesikammen logo  k rauta ahtari  logo epliitto verkkoon  seduSRK ahtariKSS Logo Pysty