Karhulan muraali

Valtakunnallinen ympäristötaidekilpailu koululuokille, ”Karhulan muraali”, on julkistettu. Kilpailun tarkoituksena on tuottaa ympäristötaideteos, jonka ylöjärveläinen ammattitaiteilija Juha-Pekka Köykkä toteuttaa Ähtäri Zoon karhulan takaseinään. Valmis työ tulee olemaan leveydeltään 10 m ja korkeudeltaan 5 m. Kilpailun teema on ”Yhteinen luontomme”.


”Karhulan muraali” -ympäristötaidekilpailun avulla halutaan paitsi elävöittää karhulaa, myös nostaa koululaisten ääni kuuluville. Ähtärin Zoon yhteistyökumppaneina kilpailun järjestäjinä ovat Ähtärin kaupunki, Etelä-Pohjanmaan liitto ja Nelimarkka -museo, Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo. Kilpailutöissä toivotaan nostettavan esille niitä asioita, jotka koululaisten mielestä Suomen luonnossa ovat erityisesti suojelemisen arvoisia. -Työn aihe voi olla esimerkiksi maisema, metsä, järvi, eläimet, luonnonilmiöt, kasvit, vuodenajat, jne. Inspiraatiota voi hakea lähiluonnosta tai vaikkapa kesälomamatkan muistoista, kannustaa Ähtäri Zoon ympäristökasvattaja Sanna Palvanen.


Kilpailuaika on 8.1.-12.4. Yksi koululuokka voi lähettää kilpailuun yhden teoksen. Hakemuksen lähettää luokan opettaja tai luokanvalvoja. Kilpailun raati koostuu järjestävän tahon edustajista. Raati valitsee määräaikaan mennessä saapuneiden töiden joukosta kolme parasta. Lopullinen voittaja valitaan yleisöäänestyksessä huhti-toukokuussa ja julkaistaan 6. toukokuuta. Kilpailun pääpalkinnon arvo on 1740 € (rahapalkinto 300 € ja 40 kpl Ähtäri Zoon pääsylippuja). Lisäksi kaksi ansioitunutta suunnitelmaa palkitaan 100 € rahapalkinnolla ja kunniamaininnalla.

Tutustu tarkempiin kilpailutietoihin