Kuva 1 Rehtori Mr Ma Changjun ja Eija Kuoppa aho

Dujiangyan Beijie Experimental Foreign Language School -koulun rehtori Mr. Ma Changjun ja Ähtärin kaupungin sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-aho aiesopimusten allekirjoitustilaisuudessa 27.10.

Ähtärin ja kiinalaisen ystävyyskaupungin Dujiangyanin välillä solmittiin 27.10.2019 kaksi aiesopimusta, joiden tavoitteena on edistää kaupunkien välistä koulutus- ja kulttuurivaihtoa. Toinen sopimus solmittiin Otsonkoulun ja Dujiangyan Beijie Experimental Foreign Language School -koulun välillä ja toinen sopimus Ähtärin varhaiskasvatuksen kanssa.

Ähtärin kaupungin osalta sopimusneuvotteluja käytiin sivistystoimenjohtaja Eija Kuoppa-ahon johdolla. Neuvotteluihin osallistuivat myös Otsonkoulun rehtori Marika Pienimäki sekä varahaiskasvatuspäällikkö Sirpa Mannismäki.

Kuoppa-aho toteaa, että aiesopimukset tarjoavat mahdollisuuksia monipuoliseen yhteistyöhön ja kansainvälisyyskasvatukseen ihan ruohonjuuritasolla:
– Yhteistyö voi käytännön tasolla merkitä vaikkapa sitä, ähtäriläiset ja kiinalaiset koululaiset tutustuvat toisiinsa ja toteuttavat opintoihin liittyviä yhteisiä oppimisprojekteja nettiyhteyden välityksellä. Kuoppa-aho kertoo. – Myös esimerkiksi kalligrafia on Kiinassa erittäin arvostettu taidemuoto. Olisi hienoa, jos meidän koululaisemme pääsisivät kokeilemaan kalligrafiaa ammattilaisten opastuksella.

Kiinalaisdelegaatio tutustui matkansa aikana suomalaiseen koulujärjestelmään ja Ähtärin tarjoamiin mahdollisuuksiin mm. leirikouluyhteistyön osalta. Kiinnostusta herätti myös suomalaiskouluissa käytössä oleva ilmiöoppiminen, jossa ilmiöitä ja asioita tarkastellaan useamman eri oppiaineen näkökulmista. – Suomalainen koulujärjestelmä on korkeatasoinen ja pärjää kansainvälisissä vertailuissa erinomaisesti. Meiltä löytyy paljon elementtejä, jotka kiinnostavat ulkomaisia yhteistyökumppaneita ja jotka jo sellaisenaan voisivat olla menestyviä vientituotteita, Kuoppa-aho sanoo.

Lisätietoja:   

Eija Kuoppa-aho, sivistystoimenjohtaja, Ähtärin kaupunki, puh. 040 572 6279, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.