Perinneruuat, nimikkotuotteet

Perinneruuat, nimikkokohteet

Ähtärin perinneruoka on halakoperunat.

Ähtärin perinneruoka on yksinkertainen ja arkinen, mutta juuri siksi alueella kovin yleinen halakoperunat, jonka ympärille voi koota vaikka kokonaisen pitopöydän.

Lihat pittää ensi' suolata ja sitte' paistaa kuivina pellillä uunissa. Luista irrotettaa' lihat ja ne palastellaan pieniksi. Luista keitetää' liemi. Kuoritut perunat halotaan kaheksi tai nelijäksi. Perunat ja lihat pannaa' vuoronperrää pattaa' ja lientä pannaa' justii' niin palijo, että perunat peittyy. Suolaa lisätää', jos tarvihtee. Keitetään kuiviksi.

Ähtärin nimikkokohteet

Kaupunginvaltuusto on nimennyt Ähtärille toistaiseksi seuraavat viralliset nimikkokohteet.