Talviuinnin SM-kisat Ähtärissä 9.-11.2.2018

TALVIUINNIN SM-KILPAILUT ÄHTÄRISSÄ 9.-11.2.2018

Ähtärin Zoo Resort Oy järjestää yhteistyössä Suomen Ladun kanssa talviuinnin SM-kilpailut Ähtärin eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen edustalla 9.-11.2.

Kisaan odotetaan n. tuhatta uimaria. Kilpailukeskus tulee olemaan matkailualueella. Kisojen onnistumiseen on panostettu jo ennalta kouluttamalla järjestelyorganisaation henkilöstöä ja hankkimalla kisojen vaatima ajanottopalvelu ulkopuoliselta toimittajalta. Kisajärjestäjän tavoite on järjestää täsmällisesti etenevä, mieliin jäävä ja rento talvitapahtuma. Pääjärjestäjän lisäksi kisaorganisaatiossa työskentelee suuri määrä henkilöitä ähtäriläisistä yhdistyksistä, yhteensä n. 200 henkilöä. Hyvinvointia Talvimatkailusta -hanke toimii taustalla tapahtumarekrytoinnin ja kilpailujohtamisen kehittämisessä.

-Panostamme erityisesti paitsi sujuvaan kisaan myös osallistujien viihtyvyyteen. Talviuintitapahtumiin tullaan sekä kisailemaan että tapaamaan samanhenkisiä ystäviä ja tuttavia. Ähtärin majoitustarjonta on runsasta ja sitä on tarjolla riittävästi. Myös iltaohjelma on suunniteltu talviuintikansalle ja Hotelli Mesikämmen luo tähän mitä parhaimmat puitteet, kertoo kilpailujohtaja Janne Muhonen.

Kisojen kuulutus on tiedon kulun ja sujuvuuden kannalta tärkeä elementti. Se tullaan hoitamaan paikallisin voimin parhaalla mahdollisella tavalla. Myös ähtäriläiset yritykset ovat osaltaan auttamassa ja nostamassa kisatunnelmaa. Näyttävä osallistumismitali edustaa paikallista metallintyöstöosaamista ja mitalin materiaali on saatu lahjoituksena.

Ähtärissä on järjestetty avantouinnin SM-kilpailut aiemminkin vuonna 1996. Tapahtuma oli tuolloin nimellä Suomen Ladun Pakkaspäivät. Avantouinnin lisäksi silloin oli Lumen- ja jäänveistokilpailut, retkiluistelua ja potkukelkkailua. Avantouintikisoihin osallistui n. 600 uimaria. Talvella uimisesta alkoi kehittyä terveysliikuntalaji 1980–90-lukujen taitteessa. Viime vuosina laji on noussut yhdeksi suosituimmista kunto- ja terveysliikuntalajeista. Jopa 100 000 suomalaista harrastaa sitä läpi talven kaikissa luonnon järvissä ja merissä, jotka pysyvät auki. Lajin kokeilijoita on yli puoli miljoonaa. Talviuinti ei ole kuitenkaan pelkästään luonnollista terveydenhuoltoa, vaan myös sosiaalinen tapahtuma. Lajin SM-kilpailut vetävät vuodesta toiseen tutun ryhmän koolle. Avantoon tai uintipaikalle ei saisi mennä koskaan yksin, joten lajia harrastetaan aina ryhmässä.

Lisätiedot Janne Muhonen Hankevetäjä +358 400844704 janne.muhonen@ahtarizoo.fi Karhunkierros 150, 63700 ÄHTÄRI
Hyvinvointia talviliikunnasta –hanke www.facebook.com/ Talviuinnin SM 2018 Ähtärissä www.ahtarizoo.fi/talviuinnin-sm-2018 Ähtärin Eläinpuisto