Vääräkoski

Sijainti

Vääräkoski sijaitsee Perännejärven pohjoispäässä, noin 5 km päässä Ähtärin kaupungin keskustaajamasta.

Vääräkoski ja Perännejärvi ovat kapeikkoineen mitä kauneimpia vesistöjä Etelä-Pohjanman maisemissa. Itsessään Vääräkoski, vaikkakin kahlittune kuohuineen, on nähtävyys. Vääräkosken molemmin puolin aikoinaan syntyneet taloryhmät ovat katoavaa ja juuri tästä syystä säilytettäviä mijöökokonaisuuksia. Tehdasalueen vieressä sijaitseva Vääräkosken pytinki on yksi alueen merkittävistä nähtävyyksistä. Asukkaita kylän alueella on n. 220 henkeä.

Kylätoiminta

Kylällä toimii "kylätoimikunta", joka toimii Peränteen kyläseuran alaisuudessa.

Elinkeinoelämä

Kylällä on ammattilaisia eri aloilta. Työssä käydään pääasiassa Ähtärissä. Maataloudesta saa toimeentulonsa n. 10 taloutta, alueella on maatilamatkailukohde ( Hyvölän Talo ) kaksi kenttäsirkkelisahuria ( Kilponen ja Raja-aho), yksi paperialan yrittäjä (Ähtäri paperimarkkinat ).


Maatilamatkailukohde Hyvölän Talo

on vakiinnuttanut paikkansa Suomen matkailumarkkinoilla. Hyvölän talo tarjoaa ryhmille kahvi- ja ateriapalveluita, yrityksille koulutus- ja virkistyspäiviä, ohjelmapalveluja sekä aamiaismajoitusta matkailijoiden käyttöön kunnostetussa päärakennuksessa, mökissä ja aitoissa.

Hyvölän Talolta löytyy kotieläimiä, jotka kaipaavat innokkaiden lasten hellyyttä ja huolenpitoa.

Virkistysmahdollisuudet

Ouluveden -Vääräkosken - Perännejärven vesistö tarjoaa hyvät mahdollisuudet pienviljelyyn ja kalastukseen. Lähimaastot mahdollistavat marjastuksen ja sienestyksen.

Särkänlahden lintutornista voivat halukkaat hyvin tarkkailla ja seurailla runsasta linnustoa. Tornin käyttömukavuutta parantavat kunnon parkkipaikka,nuotipaikka ja ulkokäymälä. Tormi on kaksikerroksinen siten, että alimmalle tasolle on mahdollista päästä vaikkapa pyörätuolilla pikospuitapitkin.
Suomenselän lintuharrastajat


Näkymä Hyvölän sillalta Vääräkoskelle.