Rämälä

- tunnettu luonnon kauneudestaan

Rämälä sijaitsee Keski-Suomen ja Pohjanmaan raja-alueella, Ähtärin kaupungin pohjoisosassa. Se rajoittuu pohjoisessa Vehuun, idässä Tuhkioon, etelässä Myllymäkeen ja lännessä Korsukylään.

PALVELUT
kierrätyspiste kylätalon piha-alueella (lasi, metalli, paperi). Kylällä käy kirjastoauto.

YHTEISET TILAT JA HARRASTUSMAHDOLLISUUDET
Rämälän entinen koulu on kunnostettu kyläläisten kokoontumispaikaksi. Kylätalolla pidetään eri seurojen kokouksia, perhejuhlia, hirvipeijaisia, pienimuotoisia käsityökursseja, jumppaa, zumbaa, lentopalloiltoja. Käyttö keskittyy lähinnä kesäaikaan. Yksityiset voivat myös vuokrata kylätalon käyttöönsä. Rämälän laajat vesistöt ja komeat metsät luovat puitteet myös monipuolisille luontoharrastuksille. Kylällä on hyvät uinti- ja kalastusmahdollisuudet. Kylän läpi kulkee vaellusreitti Arpaisille.

KYLÄN TAPAHTUMIA
Kylällä toimii Rämälän kyläseura ry, jonka toiminnan painpisteet ovat mukautuneet ajan saatossa kyläläisten tarpeiden mukaisiksi. Kyläseura järjestää mm. kunnon ylläpitoon liittyviä ja viihteellisiä tapahtumia, kuten pyöräilyretkiä, liikuntailtoja, zumbaa jne. Talkoovoimin myös siivoillaan kylätalon ympäristöä ja tehdään sinne polttopuita sekä pieniä rakennustöitä. Pääsiäislauantai-iltana kylätalolla järjestetään jo perinteeksi muodostunut kokkojuhla. Uusimpana tapahtumana vietetään talvella laskiaisriehaa. Seurakuntajaosto järjestää muutamia tapahtumia vuodessa.

ALUEELLA TOIMIVAT YHDISTYKSET
Rämälän kyläseura ry, Rämälän metsästysseura ja kylän alueella toimivat kalastusosuuskunnat.

KYLÄN VAHVUUDET
Kylän sijainti keskeisellä paikalla Suomea, aivan Keski-Suomen ja Pohjanmaan rajalla antaa hyvät kulkuyhteydet molempiin suuntiin, Jyväskylään ja Seinäjoelle. Pohjoiseen liikuttaessa Soini, Alajärvi, Karstula, Saarijärvi jne. ovat helposti tavoitettavissa. Lentokentät Tikkakoski 1h 20 min, Seinäjoki 1h 20 min ja Helsinki-Vantaa 4 h. Työssäliikkumisalue kylästä katsoen on aivan rajaton. Kylässä on useita nuoria perheitä, tilanjatkajia, paluumuuttajia ja kylään muualta muuttaneita uusia asukkaita. Rämälä on myös suosittua aluetta kesäasukkaiden silmin (kesämökit yms). Siinä on kylän ja aktiivisen, vireän toiminnan jatkuvuus.

TÄRKEIMMÄT KEHITTÄMISKOHTEET
Tärkeimpänä kehittämiskohteena kyläläiset, kesämökkiläiset sekä muut läpiajavat näkevät kylätien rajallisen kunnon.

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT
Tärkeimpiä tehtäviä pitää kylän ja kyläseuran toiminta aktiivisena ja vireänä sekä pitää kylätalo toimivana ja hyväkuntoisena. Voisi sanoa että tehtävänä on myös pitää kyläläiset yhteydessä toisiinsa ja kylä elävänä.

Yhteyshenkilöt
Rämälän kyläseura ry
puheenjohtaja Tuulikki Kortteinen
tuulikki.kortteinen@gmail.com
puh 0400 766 669
sihteeri Hannele Aho
puh 040 575 8517