Alastaipale

Historiaa ja sijainti

Kun Pietari Pietarinpoika ja Pietari Olavinpoika Pakari vuonna 1556 hankikantojen aikana tulivat Ähtärinjärven alajuoksulle joen varteen, olivat ensimmäiset alastaipalelaiset asettuneet taloksi.Alastaipaleen läpi kulkee kantatie 68 Virroilta Pietarsaareen. Hyvien kulkuyhteyksien johdosta kylästä on kehittynyt elinvoimainen ha aktiivinen yhteisö, jossa asuu n. 250 avarakatseista ja mukavaa ihmistä. Keskustaan 15 km.

Elinkeinoelämä

Elantonsa asukkaat saavat monesta eri lähteestä, mutta edelleem maa- ja metsätalous ovat tärkeitä tulonlähteitä kylässä. Alastaipaleella on useampia maatilamatkailuyrityksiä, Mikonmajat, Vasikkaniemen Erä- ja Vasikkaniemen Lomamökit. Mikonmajojen yhteydessä on myös Ratsastajaliiton luokittelema ratsastustalli ja maneesi, jossa on n. 10 kpl erirotuisia hevosia ja poneja niin turistien kuin muidenkin harrastajien käytössä. Vuonna 1998 valmistunut maastoratsastusrata mahdollistaa monipuoliset ratsastusmahdollisuudet.

Kylätoiminta

Kylän sydän ja yhteinen kokoontumispaikka on entinen koulurakennus, joka sijaitsee kyläs keskellä.

Virkistäytymismahdollisuudet

Entisen koulun pihapiirissä sijaitsevat lasten leikikenttä, 1 km:n valaistu pururata sekä valaistu jääkiekkokaukalo.
Perhokalastuksesta kiinostuneelle Pakarinjoki lohineen ja taimenineen on ykköspaikka. Peränteen Metsästys- ja Ampumaseuralla on Torakkakankaalla huippuluokan ampumarata ja metsästysmaja asiaa harrastaville. Talvella latuverkosto kierteleekylän kauniissa maisemissa kaikkiaan kolmisenkymmentä kilometriä.

Yhteyshenkilö
Alastaipaleen Kylätoimikunta
pj. Veijo Leino
Itäperänteentie 1025, 63780 Alastaipale
puh. 0400-172563
veijo.leino@reppu.net