Ähtärinranta

Sijainti
Sijainti Ähtärin taajamasta n. 15 km Lehtimäen suuntaan kantatie 68. Asukkaita on kylällä n. 300

Kylätoimikunta
Kylän nuorisoseura on perustettu v. 1908 ja v.1922 rakennettiin oma seurantalo. Nykyisin kylällä toimii mm. metsästys- seura ja ÄhtU:n alajaosto Ähtärinrannan Kisa. Kylällä järjestetään vuosittain suositut kalajuhlat. Nuorisoseuran tiloissa järjestetään 4H-kerhon kursseja ja kansalaisopiston piirejä.

Kylän elinkeinoelämää
Perinteisten maatalouselinkeinojen lisäksi kylältä löytyy hieroja, taksiautoilija, polttopuun haketukseen sekä turpeen nostoon erikoistuneeet yrittäjät, maanrakennusliike, puutavara-autoilija, pari autokorjaamoa, kenttäsirkkelisahuri ja
Honkiniemen kurssi- ja leirikeskus.

Seinäjoen seurakunnan kurssikeskus Honkiniemi
tarjoaa läpi vuoden tasokasta majoitus- ja leiritoimintaa. Honkiniemi on erinomainen pitopaikka erilaisille tilaisuuksille ympäri vuoden. Kokoukset, koulutusmahdollisuudet ja perhejuhlat järjestyvät, samoin sovittaessa ohjelmalliset illanvietot. Honkiniemessä on hiljentymistä varten kesästä 1999 alkaen mm. oma kappeli vierailijoille. Kesällä on käytettävisä kaunis vesistöreitti ja vaelluspolut. Talviset hiihtomahdollisuudet ovat Honkiniemessä hyvät niin kuin koko Ähtärissä. Leirikeskus järjestää sopimuksen mukaan ryhmille opastettuja patikka-, seikkailu- ja kanoottiretkiä.

Kylän erikoisuudet
Yksityiskäytössä oleva Ohraniemen tila, joka mainitaan Kruunun torppana jo vuonna 1832, on historialtaan mielenkiintoinen. Vuonna 1890 tila myytiin tuomari Walfrit Waldenille. Hän perusti Ohraniemeen myös yksityisen hautausmaan, johon hän itse tuli myös haudatuksi vuonna 1906. Ähtärin kirkon alttaritaulun maisema avautuu Ohraniemestä juuri hautausmaan kohdalta Karvaniemeen päin.

Virkistysmahdollisuudet
Nuorisoseurantalon lisäksi kylällä on oma urheilukenttä, valaistu pururata ja jääkiekkokaukalo. Kylällä on myös toimiva ampumarata, jossa järjestetään useita harjoitus- ja kilpailutapahtumia.

SEURANTALO
Seurantalo sijaitsee aivan kantatie 68 varrella. Talo on korjattu EU-rahoituksella mm ja on ajanmukainen ja erinomainen juhlien, kokousten ym tilaisuuksien pitopaikka.
Rakennuksessa on iso sali, kahvio, keittiö ja erillinen kokoustila. Vuokrattavana on myös kahvi- ja ruoka-astiasto 100 hengelle.

Tiedustelut:
Ähtärirannna Nuorisoseura
Lehtimäentie 1651, 63660 Ähtärinranta
Pj Katariina Kari
puh 040-553 0977

Vuokrahinnasto: 

Koko talo 200 euroaKahvikalusto 96 hengelle 50 euroa (kokonaan)
Sali 100 euroa Kahvikalusto 30 euroa (puolet tai vähemmän)
Sali ja kahvio 150 euroa Ruokakalusto 96 hengelle 50 euroa (kokonaan)
Kahvio 100 euroa Ruokakalusto 30 euroa (puolet tai vähemmän)
Uusi pääty 100 euroa  

Tilan vuokra sisältää päivän ennen ja jälkeen tilaisuuden sekä astiaston käytön.

Yhteyshenkilö
Ähtärinrannan Nuorisoseura
63660 Ähtärinranta
yhteyshenkilö Katariina Kari
puh. 040 553 0977